Information med anledning av covid-19

2020-03-18 08:03

Informationen går ut till samtliga bokade patienter hos 402 Fysioterapi, utifrån Folkhälsomyndighetens och Region J/H:s direktiv samt rekommendationer hos Friskis&Svettis. Friskis&Svettis följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller sina anläggningar öppna. Om situationen förändras kan dessa omständigheter ändras vilket även kan påverka mottagningens öppethållande under en övergångsperiod.


STANNA HEMMA

- Stanna hemma om du har minsta förkylningssymptom. Tänk på andras hälsa och avstå hellre ett besök för mycket.

- Om du eller någon i din närhet är smittad ska du stanna hemma, i enlighet med smittskyddslagen. Har du eller någon anhörig befunnit dig/sig i riskområden ombeds ni att inte besöka mottagningen eller gymmet i två veckor efter hemkomst.

- Rekommendationen är också att personer över 70 år samt personer i riskgrupp stannar hemma, både från mottagningen och gymmet.

- För er som besöker mottagningen kommer handdesinficering att vara obligatoriskt i början och slutet av besöket, detta för er egen och efterföljande patienters skull.

- Undertecknad kommer att skicka hem eventuella besökare med symptom direkt vändande i dörren.


Under denna period kommer ingen debitering att ske för sen avbokning kopplad till förkylningssymptom.


DIGITAL MÖJLIGHET

För er som av olika anledningar väljer att avboka era besök finns möjligheten att stämma av läget och sköta stegring av, genomgångar av eller resonemang kring träning/åtgärder via appen Memotus som tillåter kommunikation inkl bild-, film- och filöverföringar på ett patientsäkerhetsmässigt lagligt sätt. Appen laddas hem från era vanliga appställen. När ett meddelande skickas till mig kommer ni upp i min patientlista och kommunikationen är igång. Ett utmärkt sätt att jobba vidare i dessa tider!


Ta hand och er och varandra!


Hälsningar

Maja Söderholm

Fysioterapeut

402 flyttar till Friskis!

2018-10-09 10:52

Från 29 oktober finner ni mottagningen på andra sidan vägen uppe i Friskis & Svettis nya superanläggning. Anläggningen som öppnar 15/10 bjuder på ytor och takhöjd, toppmodern utrustning för alla träningstyper och givetvis en miljö som andas rörelseglädje och fina möten. Här kommer det finnas plats att springa och hoppa i alla led, kasta bollar och lyfta tungt utan att köa och att gå på gruppträningspass i olika former. Vi kommer att se styrkenördar och klätterapor slita på en sida av väggen samtidigt som ett hejdundrande glatt gympagäng svettas på den andra, medan en alldeles nykomling känner sig för i cirkelparken innan ett gäng färdigtränade slår sig ner i sofforna över en utpustningschat innan hemgång.

Titta in och se hur det ser ut, snegla vänster uppför trappen till konditionsparken (där finner ni mig) och passa samtidigt på att säga hej till en glad och öppen vän i repan när ni passerar!

/Maja

Utbildning

2018-01-25 12:09

I en tid när det inte passar resten av livet att åka iväg på utbildningar hit och dit är det få saker som gör mig gladare än när utbildningarna kommer till mig! Har nyligen gått en kurs i Dynamic Tape som drogs ihop till Östersund, och sitter nu med en gedigen webutbildning i löparrelaterade skador. Input, input, input!

Friidrottsforum Västernorrland

2017-10-02 10:04

Lika inspirerande som alltid att träffa tränare ute i verkligheten! Under helgen har jag deltagit som föreläsare under ämnet "Hur ska jag som tränare kunna bedriva en skadefri friidrottsträning, men samtidigt nå maximal prestation?" och suttit i paneldebatt med samma frågeställning. Givande diskussioner ger mig mycket tillbaka, men jag hann även lyssna en del på övriga föreläsare och panelmedlemmar. Det jag tar med mig från de övriga är mycket, men det som nog fastnade hårdast var:
1. Vilken fråga är den första du ställer till ditt barn efter match/tävling - oavsett ålder? Mest sannolikt - "Hur gick det?". Vilka signaler skickar vi till våra barn med den frågan? Är det prestationen vi vill belysa? Eller kan vi istället fråga: "Hur har du haft det?" och så får de själva berätta vad som upplevdes viktigast för dem?
2. Om vi berömmer på ansträngning istället för på prestation finns det vetenskapligt bevisat att barnets prestation i andra uppgifter ökar. Hur duktiga är vi på att berömma ansträngningen? /M

Igång på Innerjoy

2017-09-08 14:56

Verksamheten har rullat igång på Innerjoy sedan två veckor tillbaka. Sakta men säkert trillar möbler mm in så behandlingsrummet och väntrummet har börjat ta form, medan skyltning mm dessvärre fortfarande väntas in. Redan märks ett stort lyft för oss alla att gymmet står utanför dörren!

Bokningssystemet öppnar

2017-08-14 08:21

Tills vidare nås mottagningen på bokadirekt.se, nya tider öppnas preliminärt 15 augusti på denna sida (bokamera.se) då mottagningen byter bokningssystem. Hittar ni inga tider är ni välkomna att kontakta Maja på info@fyrahundratva.se.

Top